2020. november 30.    Hétfő    , András és Andor névnapja Vésztő


VésztőNézettség: 5134641
2020. szeptember 07.      Tájékoztató mezőgazdasági összeírásról


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel. A felvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2374.
A felvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére, amelyhez az adatszolgáltatók részvételükkel és pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak. A válaszadás minden, az adatfelvételre kijelölt gazdálkodó szervezet vagy személy számára kötelező.
Az online önkitöltési lehetőséget biztosító első szakasz lezárultával a KSH összeírói fogják személyesen felkeresni – az internetes válaszadással nem élt – címeket 2020. szeptember 19. és november 22. között. 
Az összeírási munkát a KSH által megbízott, igazolvánnyal ellátott összeírók végzik. Az összeírói igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni. A KSH Összeírói a KSH logójával ellátott táskával, a felvétel logóját tartalmazó nyakba akasztóval is fognak rendelkezni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.
A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, adatszolgáltatók és a KSH munkatársai egészségének védelmét szem előtt tartva a KSH összeíróit felkészítették a követendő magatartásra, maszkkal és kézfertőtlenítővel látták el őket.

TájékoztatóDokumentum letöltése

 
Vésztő

[Vésztő bemutatása] [Önkormányzat] [Képviselő-testület] [Helyi rendeletek] [Testületi ülések jegyzőkönyvei] [Intézmények]
[Hírek] [Programok, rendezvények] [Gazdaság] [Turizmus] [Sport] [Térkép] [Vendéglátás, Szálláshelyek]