2020. szeptember 28.    Hétfő    , Vencel névnapja Vésztő


VésztőNézettség: 5096914

Bartók Béla Vésztői Népdalkör Egyesület

Telefon: 06-70/662-67-27,06-30/458-91-82

E-mail: szirma@citromail.hu

Népdalkörünk 1971-ben alakult,immáron 38 éves múlttal büszkélkedhet.

E hosszú idő alatt nívódíjat,számtalan arany minősítést kapott.

Több alkalommal készült rádió ésTV felvétel, 2006-ban az RTL klubban lépett fel.

35 éves évforduló alkalmával Miniszteri elismerésben és Vésztő Szolgálatáért kitüntetésben részesült.

Alapító tagja a Sárrét 100 tagú Népdalkörnek, mely egyedülálló az országban.

Arany Páva Minősítést ás Békés Megyéért kitüntetést kapott.

Évente sok meghívásunk van Fesztiválikra, dalos találkozókra, melyeken nem minden alkalommal tudunk résztvenni a közlekedés költségei miatt.

A népdalok szeretete által őrizzük hagyományainkat, hiszen nem kis múltra tekint vissza Bartók Béla vésztői gyűjtései révén.

Ennek jegyében rendezzük meg immár másodjára a Vésztői Népdal és 1848-as Katonadal Fesztivált, ahol már nemcsak a kistérség, hanem az országból más települések Népdalkörei, Citerazenekarai, szólistái léptek fel.

Művészeti vezetőnk Kerekes Mihály elképzelései nagy sikert arattak a vendég fellépők és a város lakosai részéről. Tervünk a jövőre nézve minden év október első szombatján megrendezni ezt a találkozót, melyre az ország minden részéről várunk jelentkezőket.

Az idei munkánk is eredményes volt, hiszen 26 fellépésünk volt, ebből a testvérfalu Igazfalva falunapján is részt vettünk.

November 14-én Szeghalmon volt a KÓTA 15. Országos Minősítője, ahol a Népdalkör EZÜST, Jámbor Zsigmondné szólista térségi Megfelelt, Sipos András térségi DICSÉRETES fokozatot ért el,így jövőre az Országos minősítésre megy. /Vass Lajos Országos EZÜST fokozatot ez év tavaszán kapta meg./

A 100 tagú Népdalkör ARANY Páva Minősítést kapott.

További célunk: ennek a többévtizedes munkánk folytatása és a népdalok megszerettetése, tisztelete a fiatalok körében is.

Művészeti vezető: Kerekes Mihály

Egyesület elnöke: Szabó Irma 

 
Vésztő

[Vésztő bemutatása] [Önkormányzat] [Képviselő-testület] [Helyi rendeletek] [Testületi ülések jegyzőkönyvei] [Intézmények]
[Hírek] [Programok, rendezvények] [Gazdaság] [Turizmus] [Sport] [Térkép] [Vendéglátás, Szálláshelyek]