2020. szeptember 28.    Hétfő    , Vencel névnapja Vésztő


VésztőNézettség: 5096952

Vésztői Népdalkör

Cím: 5530 Vésztő, Kossuth Lajos u. 43-47. (Sinka István Művelődési Központ)

Telefon: 66/477-037

Népdalkörvezető: Téglásné Csüllög Edina

Városunkban hagyományőrző Népdalkör működik, mely 1971-ben alakult. Kezdetben csak helyi rendezvényeken vettek részt az akkor még Menyecskekórusnak elnevezett csoport. Később, már a KÓTA tagjaként sok Népzenei versenyen fellépett, s a Bartók Béla által gyűjtött népdalok továbbadásáért arany, ezüst fokozatokat és Nívódíjat ért el.

Csaknem három évtized együtténeklés eredményeként a Népdalkör megkapta a legmagasabb-Arany Páva díjat.

Több alkalommal a Magyar Rádió felvételt is készített népdalaikról. Tagja a Sárrét 100 tagú együttesnek, mely négy település-Körösladány, Szeghalom, Füzesgyarmat, Vésztő-összefogásával jött létre.

A Népdalkör működését a Városi Önkormányzat évente egyszeri támogatásban részesíti, mely a fenntartáshoz sem elegendő, így a tagok önkéntes hozzájárulással egészítik ki azt.

Ennek ellenére a népdalok szeretete lelkesíti a 12 főből álló csoportot, mely nélkül nem tudnánk eleget tenni a különböző népzenei meghívásoknak.

A próbáknak a Sinka István Művelődési Központ ad helyet hetente egy alkalommal. A Népdalkör célja a hagyományápolás és a vésztői népdalok továbbadása a fiatal generációnak.

 
Vésztő

[Vésztő bemutatása] [Önkormányzat] [Képviselő-testület] [Helyi rendeletek] [Testületi ülések jegyzőkönyvei] [Intézmények]
[Hírek] [Programok, rendezvények] [Gazdaság] [Turizmus] [Sport] [Térkép] [Vendéglátás, Szálláshelyek]