2020. október 1.    Csütörtök    , Malvin névnapja Vésztő


VésztőNézettség: 5099368

Szárnyal a felnőtt labdarúgócsapat

A cím már nagyon jól sugallja, hogy jelenleg a felnőtt labdarúgócsapat iszonyatos tempóban halad fölfelé a táblázaton, és ezzel együtt remek eredményeket produkál a bajnokságban. Pedig a kezdet még nem volt ilyen szép, viszont a folytatás már annál inkább. A drámai körülmények között elveszített csabai meccs után a fiúk csak győztesen hagyták el a pályát, így egy szép sorozatot elkezdve 6 meccses győzelmi szériával rendelkeznek. Ezzel a gárda a második helyre ugrott előre a tabellán, de nézzünk mindent sorjában. A 13. fordulóban egy igazi rivális, a gyarmati csapat ellen léptek pályára a srácok. A mérkőzést megelőzően a hazai együttes a második helyen állt, míg Vésztő a hatodik helyről várhatta a fordulót. A találkozón az döntött, hogy a fürdővárosi csapat sok hibával és pontatlanul játszott, és ezt a vendég vésztőiek könnyűszerrel kihasználták:

FÜZESGYARMAT-VÉSZTŐ 1-3

Füzesgyarmat, 150 néző. Vezette: Benyovszki Z.

Gólok: Tóth L. a 20., illetve Turbucz az 5., Bradák a 8., Gilik a 45. percben

Ha valami, hát ez biztosan meghozta az étvágyukat a labdarúgóknak, hogy idegenben igen fontos 3 pontot hoztak el egy szebb időket is látó, de mégis erősnek számító gyarmati csapattól. A 4. fordulóban igazi mumus érkezett városunkba, méghozzá a tarhosi együttes. Már-már mumusként tekinthetjük őket, hiszen ne felejtsük el, tavaly megverték csapatunkat 2:1-re az odavágón, míg a visszavágón idegenben sikerült egy pontot elcsenniük otthonunkból. De ezen a találkozón semmi jelét nem mutatta a tarhosi gárda, hogy itt győzni szeretne. A mérkőzés sétagalopp volt a fiúknak, könnyűszerrel alakítottak ki helyzeteket, amiből hatot be is rúgtak, a vendégek erejéből csupán egy szépítőgólra futotta. Ezáltal a mérkőzést 6:1- re a hazai Vésztő szerezte meg teljes joggal, sőt ez az eredmény a vendégekre nézve volt hízelgő.

A következő fordulóban, az őszi szezon utolsó fordulójában Sarkadra látogatott el a gárda. A vendéglátó együttes a tavalyi szezonban nagyon jól szerepelt, különösen tavasszal, de ebben a pontvadászatban nem megy nekik annyira, mint ahogyan az előre várható lett volna. A nagy gödörben lévő Sarkad megpróbálta áttörni ugyan a vendégek védelmét. Nem sikerült nekik, viszont a fegyelmezetten játszó vésztői labdarúgók helyzeteket kialakítva, megérdemelten vitték el a 3 pontot. A találkozón a következő történt:

SARKAD-VÉSZTŐ 1-3

Sarkad, 90 néző. Vezette: Benyovszki J.

Gólok: Kocsis az 53., illetve Gilik a 21., Bradák az 50., Botyánszki a 90. percben

Ne felejtsük el, hogy mint tavaly, ebben az évben is úgy döntött a Labdarúgó Szövetség, hogy az első két tavaszi fordulót előrehozza az őszre, így ez a két mérkőzés is az őszi szezonhoz tartozik. Így ősszel 17, tavasszal 13 mérkőzést játszanak az együttesek. Az előrehozott két mérkőzést lapzártánk után játszották le, emiatt a két találkozó eredményével a következő számban számolok be.

 

Ifjúsági csapatunk e három találkozó alatt szerzett egy győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget is, így közepesen teljesített. A mérkőzések eredményei a következők voltak:

FÜZESGYARMAT-VÉSZTŐ 1-0, VÉSZTŐ-TARHOS 8-0, SARKAD-VÉSZTŐ 1-1 Rábai Dávidifjúsági labdarúgó

 
Vésztő

[Vésztő bemutatása] [Önkormányzat] [Képviselő-testület] [Helyi rendeletek] [Testületi ülések jegyzőkönyvei] [Intézmények]
[Hírek] [Programok, rendezvények] [Gazdaság] [Turizmus] [Sport] [Térkép] [Vendéglátás, Szálláshelyek]