2020. október 1.    Csütörtök    , Malvin névnapja Vésztő


VésztőNézettség: 5099405

Interjú Rábai Mihállyal

Interjú Rábai Mihállyal

Szeretnénk a Vésztői Újság hasábjain minden hónapban interjút készíteni városunk egy-egy sportemberével. Elsőként Rábai Mihállyal beszélgettünk, akit a Vésztői SE elnöke, Pardi Gábor a legsikeresebb focistának tart. 
Mikor volt az első meccsed?
Ez nagyon jó kérdés, 13 éves voltam. 1986 augusztusában volt az első serdülő meccsem.
Ki volt az első edződ?
Takács Nándor volt, aki a közelmúltban hunyt el, meg is rázott a hír. Szerettünk volna egy olyan mecset létrehozni, ahol a régi serdülő csapat játszik… Jó lett volna egy emléktornát rendezni, de sajnos ő erre már nem tud eljönni.
Elégedett vagy az idei teljesítményeddel?
Ezt nem nekem kellene megmondani, hanem az edzőmnek, illetve a nézőknek, játékostársaknak. Annyit tudok mondani, hogy már nem vagyok fiatal. Amikor 20-21 éves voltam, elég volt pár órahossza, és megint lehetett volna játszani egy meccset, de ma már 30 fölött vagyok, így kell 24-26 óra, hogy regenerálódjon a szervezetem.
A VÉSZTŐ SE az utolsó klubod?
Amióta itt lakom Vésztőn, más klubom nem is volt, csak a Vésztő SE. Illetve volt, 1989-90-ben, amikor a serdülő csapatommal Békéscsabán játszottam az U14-ben, az Előrében.
A legfontosabb cél a bajnokság megnyerése. Van még esély rá?
Úgy látom, a csapat mostanára már úgy összerázódott, hogy vannak olyan csapatok, akit simán meg tudunk verni. Természetesen minden osztályban vannak riválisok, Füzesgyarmat, Körösladány, Csorvás. Csorvást megvertük, még hátra van Füzesgyarmat és Körösladány.
Mi hiányzik a csapatból ahhoz, hogy olyan legyen, mint régen?
Több korosztályból tevődik össze a csapat. Ha vége van az edzéseknek, ott maradunk 45 percet, és megbeszéljük a történteket, hogy mit kellett volna jobban csinálni, és hogy az edzéseken mire kell majd koncentrálnunk.
Hogy néz ki mostanában az edzésed?Az erőnlétem annak köszönhető, hogy minden edzésen részt veszek.
Ki vállalhatja magára a vezéregyéniség szerepét csapatodból a következő néhány évben?
Úgy látom, hogy Lázár Sanyi, illetve a Lázár Adrián lenne alkalmas vezető. Ők mindketten fiatalok. Szántó Csabát azért tartom esélyesnek, mert nagyon sok gólt rúg, és nagyon szerény, lelkiismeretes gyerek. A kor miatt Szántó Csabát tudnám elképzelni, hogy a közeljövőben ő lehetne a csapatkapitány.
Ki a példaképed?Frank Reikard.
Ki ma a világ legjobb futballistája?
Ez nagyon összetett, minden poszton vannak nagyon jó futballisták. Védőként az egyik példaképem: Paulo Maldini. A csatársorban elég nehéz megfogni Ronaldinót, illetve egy támadó középpályás: Cristiánó Ronaldo.
Misi, szerinted min kellene változtatni a Vésztői SE csapatának, hogy ütőképesebb legyen?
Készül egy műfüves pályánk, ez nagy segítség, mert mindenki dolgozik, nem a futballból él. Így októberben és novemberben 18 órakor lehet kezdeni az edzést, és részt tudnak venni a vidéki játékosok is, akik még dolgoznak, illetve a fiatalok, akik szakközépiskolába járnak. Ahhoz hogy ütőképesebb legyen a csapat, a fiatalokat kellene beépíteni. A cél, hogy megnyerjük a megye 2-t, vagy 2.-ok legyünk. Vannak idősebb játékosok, akik lehet, hogy abbahagyják, ezért kell fiatal játékosokat beépíteni!Köszönöm az interjút!

BeLo

Interjú Rábai MihállyalDokumentum letöltése

 
Vésztő

[Vésztő bemutatása] [Önkormányzat] [Képviselő-testület] [Helyi rendeletek] [Testületi ülések jegyzőkönyvei] [Intézmények]
[Hírek] [Programok, rendezvények] [Gazdaság] [Turizmus] [Sport] [Térkép] [Vendéglátás, Szálláshelyek]