2017.07.15.
Vésztő Város Önkormányzata

Sajtóközlemény                  

„Sport és Szabadidős létesítmény kialakítása Vésztőn”

Vésztő Város Önkormányzata a Nemzeti Szabadidős- és Egészség Sportpark Program keretében 600.000.000  forint vissza nem térítendő támogatást kapott, melynek köszönhetően sikerül kialakítani Vésztőn egy sport és szabadidős létesítményt.

A projektazonosító száma: TOP-2.1.1-15-BS-1-2016-00004
- a kedvezményezett neve: Vésztő Város Önkormányzata

- a projekt címe: „Sport- és szabadidős létesítmény kialakítása Vésztőn”

- a szerződött támogatás összege:600.000.000,-Ft

- a támogatás mértéke (%-ban):100%

Vésztő Város Önkormányzata 2001-es várossá válása óta tervezi egy olyan sport- és szabadidős létesítmény kialakítását, amely megfelel a felmerült térségi és lakossági igényeknek. 2003-ban elkészültek tornacsarnok és tanuszoda engedélyes tervei, melyeket az Önkormányzat önerőből finanszírozott. Többszöri jogszabály módosítások és építtetői igényváltozások miatt a 2003-mas tervek már elavultak és költséghatékonysági szempontból az Önkormányzat a tanuszodai részt egyelőre nem kívánja megvalósítani. A létesítményre négyszer nyújtottak be támogatási igényt eredménytelenül.

A projekt során egy közel 2000 m2 hasznos alapterületű sport- és szabadidős létesítmény jön létre, mely a városi környezet megújításán túl, segíti a település fenntartható fejlődési pályára állását valamint a város Integrál Településfejlesztési Stratégiájának megfelelő fenntartható fejlődést, továbbá hozzájárul a TOP fejlesztési céljaihoz, ezáltal a település lakosságának megtartásához.

Vésztőn jelenleg kizárólag szabadtéri sportlétesítményei vannak. A Zsebengő utcai sporttelepen találunk két futball-, egy műfüves futball-, és három teniszpályát, az 1. számú futballpálya mentén pedig egy futópályát. A település nem rendelkezik fedett sportlétesítménnyel, ahol az időjárástól függetlenül lehetne sportolni, erre adna megoldást a Vörösmarty és az Eötvös utcák által határolt barnamezős területen megépülő sport- és szabadidős létesítmény, benne egy többcélú csarnokrész és kiszolgáló terei, 2 szabványos méretű fallabda pálya, relaxációs- és fitnesz részek.

A többcélú csarnokrészben kerül kialakításra a nemzetközi méretű kézilabdapálya (20x40 m) nagyságú és annál kisebb helyigényű labdajátékok (kézilabda, kosárlabda, röplabda, tollaslabda, kispályás terem-ladarúgás, stb.) versenyeinek helyt adó pálya. A rugalmasan alakítható csarnok hasznos alapterülete megközelítőleg 1200 m2, mely előadóként, a mozgatható térelválasztó elemekkel és mobil ülőhelyek segítségével rendezvényhelyszínként, osztott tornateremként is működhet. A csarnok kiszolgáló helyiségei a nemenkénti öltözők és vizesblokkok, a sporteszköz szertár, továbbá egy tárgyalóterem. A tárgyalóteremben folynának a taktikai megbeszélések, meccselemzések.

A közösségi céllal megvalósuló létesítményben kialakításra kerülnek a vállalkozási tevékenységeknek helyet biztosító helyiségek is, mint a büfé, relaxációs rész és a fitneszterem, összesen 200 m2 hasznos alapterülettel. A relaxációs részben kap helyet a szauna és a masszázs. A büfét és relaxációs részt egy-egy vállalkozó üzemeltetheti, míg a fitnesztermet több vállalkozó (oktató) bérelhetné ki, így biztosítható lenne a terem maximális kihasználtsága, valamint a lakosság széles körű sportolási- és szabadidő tevékenység közül választhatna. A terem alkalmas helyszínt biztosít több csoportos edzésformának, mint például az aerobik, stepaerobik, zumba, kangoo, jóga, pilates, kismama torna, stb. Minden korosztály megtalálhatja magának a neki tetsző óratípust.

- a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019. 07. 31.

A támogató alap(ok)ra vonatkozó utalás: ERFA

 

Vissza