EURÓPAI UNIÓS FORRÁSBÓL ÚJULTAK MEG BÉKÉS MEGYEI LAKÓOTTHONOK                  

„Lakóotthonok korszerűsítése a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban” címmel, TIOP-3.4.2-11/1-2012-0267 azonosítószámmal nyert Európai Uniós támogatást a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. Az összesen 36,84 millió forint támogatás segítségével újulhatott meg Dévaványán, Vésztőn és Okányban a Főigazgatóság fenntartásában lévő egy-egy, főként értelmi fogyatékkal élőket ellátó lakóotthon.

Befejeződtek azok a korszerűsítési munkálatok, melyek a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum lakóotthonaiban zajlottak 2014 nyarától. A korszerűsítési munkálatok során megvalósult az épületek tető- és homlokzati hőszigetelése, fűtéskorszerűsítése, vizesblokkok felújítása, illetve a burkolatok cseréi, melynek eredményeként a lakók korszerűbb, energiatakarékosabb és esztétikusabb környezetben tölthetik mindennapjaikat. A projekt céljai között szerepelt továbbá a lakóotthonok értelmi fogyatékkal élő, emellett önálló életvitelre képes lakói számára a háztartási feladatok megkönnyítése gépek, kerti szerszámok vásárlásával, valamint információs akadályaik leküzdése számítástechnikai eszközök telepítésével, internetezési lehetőség megteremtésével.

A munkálatok ideje alatt a lakók átmeneti elhelyezése az anyaintézmény más szervezeti egységeiben, valamint Okány Község Önkormányzatának ingatlanjában történt. A projekt megvalósítását követően a lakók örömmel vették birtokba megszépült lakóhelyüket és boldogan használják a projekt finanszírozta eszközöket, gépeket.

 

Vissza